Deprem korkusu yaşayanlar dikkat: Uzmanı o illeri bir bir sıraladı!

TAKİP ET

Deprem korkusu yaşayanlar dikkat: Uzmanı o illeri bir bir sıraladı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra ülke genelinde yaşanılan ve üzerinden bir yıl geçmesine rağmen vatandaşların yaşadığı deprem korkusu hala devam ediyor. Deprem uzmanı ise o illerin güvenli olduğunu söyledi. Peki Kayserilinin deprem korkusu ne olacak? Detaylar 

 

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşlarda deprem korkusu ve sürekli sallanma hissi başladı. Bu durum depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala devam ediyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise deprem korkusu yaşayan vatandaşlar için o illeri bir bir sıralarken Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki ise Kayseri’ye ilişkin konuştu.

Asrın felaketinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen küçük ve orta derecede depremler devam ederken vatandaşlarda ise deprem korkusu hala devam ediyor. Kimi vatandaşlar ise bu durum nedeniyle psikoloğa başvuruyor. 

 

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise deprem korkusu yaşayan vatandaşları dile getirerek Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak’ın güvenli şehirler olduğunu söyledi.

Ercan, ''Hiç bir bilimsel dayanağı olmasa da, İstanbul'da her an deprem olacak denilir, sürekli korku salınırsa; kimisi kenti terk eder, parası olan yeni yapı satın alır, çaresizlerin ruhsal durumu bozulur. Bunu kim ister?'' dedi.

Deprem korkusu yaşayanların bu illere taşınabileceğini söyleyen Ercan, şunları kaydetti: ''Deprem korkusu yaşamak istemeyenler; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak'a taşınabilir. Bol yeşillik ile oksijen, deniz, balık, içten dostluk, güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?''